Spotkanie w Farm Frites Poland S.A. z prezesem Adamem Klas膮, mentorem budowy hospicjum

Firma Farm Frites Poland S.A., producent frytek 馃崯na rynek 艣wiatowy, od samego pocz膮tku, tj. od ponad sze艣ciu lat, wspiera dzia艂ania naszej organizacji zmierzaj膮ce do budowy pierwszego w powiecie l臋borskim hospicjum stacjonarnego.

Kiedy dwa lata temu, tu偶 przed startem budowy, po raz pierwszy odby艂o si臋 spotkanie z Zarz膮dem firmy (w贸wczas w spotkaniu uczestniczyli: Prezes Zarz膮du FFP S.A. 鈥 Adam Klasa, Wiceprezes Zarz膮du FFP S.A. 鈥 Rafa艂 Reszka, Dyrektor ds. HR 鈥 Dorota Markiewicz-Kubik, Szefowa ds. komunikacji i zaanga偶owania spo艂ecznego 鈥 Katarzyna Majchrzak, Prezes Fundacji L臋borskie Hospicjum Stacjonarne 鈥 Agata Kozyr), na kt贸rym prezentowali艣my nasze dzia艂ania i strategi臋 organizacji, z ust Pana Prezesa Adama Klasy pad艂y bardzo wa偶ne s艂owa:

鈩癸笍 鈥濲este艣cie jedn膮 z nielicznych organizacji, kt贸ra nie traktuje biznesu jak organizacji charytatywnej. Macie strategi臋, plan dzia艂ania i dok艂adnie pokazujecie, jak te 艣rodki zostan膮 wykorzystane.鈥濃

鈩癸笍 鈥濧by m贸c dzia艂a膰 na pe艂nych obrotach, potrzebujecie sta艂ego wsparcia, kt贸re pozwoli Wam na bie偶膮ce finansowanie Waszych dzia艂a艅, a w konsekwencji na rozw贸j Waszej organizacji. To wszystko przyczyni si臋 do powstania tak bardzo potrzebnego naszej spo艂eczno艣ci hospicjum.鈥

Od tego czasu Farm Frites Poland S.A. regularnie co miesi膮c wspiera nasz膮 organizacj臋. Od dw贸ch lat dzia艂amy ju偶 w trybie ci膮g艂ym. To dzi臋ki tej ogromnej pomocy w naszej organizacji m.in.鉁卪o偶emy by膰 dost臋pni w godzinach normalnej pracy od 8.00 do 16.00, 鉁卭dbywa膰 r贸偶ne spotkania w ci膮gu dnia, 鉁卲ilnowa膰 post臋p贸w na budowie, 鉁卬egocjowa膰. Dzi臋ki tej pomocy 鉁厇do艂ali艣my zakupi膰 profesjonalne oprogramowanie do wprowadzania danych naszych Darczy艅c贸w (system CRM).

Z naszym partnerem strategicznym spotykamy si臋 cyklicznie, raportujemy nasze dzia艂ania. Nasza wsp贸艂praca ma jeszcze inny bardzo istotny wymiar. To ogromne 鉁厀sparcie mentorskie dla prezes zarz膮du.

W 艣rodowym spotkaniu z Panem Prezesem uczestniczy艂y r贸wnie偶: p. Monika Aszemberg 鈥 Dyrektor ds. HR, Komunikacji i zaanga偶owania spo艂ecznego, Katarzyna Majchrzak 鈥 Szefowa ds. komunikacji zaanga偶owania spo艂ecznego.

Pragniemy r贸wnie偶 podkre艣li膰, 偶e nasze pierwsze do艣wiadczenie 鉁厀sp贸艂pracy w ramach wolontariatu pracowniczego r贸wnie偶 zawdzi臋czamy naszym l臋borskim 鈥漟rytkom鈥. Pracownicy firmy stanowi膮 dzi艣 sta艂e wsparcie podczas r贸偶nego rodzaju akcji i wiemy, 偶e zawsze mo偶emy na nich liczy膰.

Dzi臋kujemy Farm Frites Poland S.A. i cieszymy si臋, ze razem #BudujemyHospicjum. Przede wszystkim dzi臋kujemy za ogromne rozumienie roli organizacji z trzeciego sektora, sposobu ich dzia艂ania oraz 艣wiadomo艣ci wielu ogranicze艅, z kt贸rymi si臋 mierz膮. Dzi臋kujemy, 偶e z Pa艅stwa pomoc膮 rozwijamy nasze skrzyd艂a!