Lęborskie Dni Jakubowe 2017

Utworzono: 24-07-2017

Lęborskie Dni Jakubowe 2017 za nami. Po raz pierwszy, ale z pewnością nie ostatni, Fundacja LHS brała udział w obchodach święta naszego miasta. Nasze stoisko usytuowane przy Placu Pokoju odwiedzili liczni sympatycy i ludzie dobrej woli, dzięki którym udało się nam zebrać ponad 6 tys. złotych. Było pyszne ciasto, kawa, przetwory domowe, popcorn ze słynnej już niebieskiej maszyny, rękodzieło i hit Jarmarku - kiełbaski z grilla serwowane przez nieocenionego grillmajstra Waldemara, który do każdej porcji dodawał szczyptę własnego serca ;)

Spotkaniom, rozmowom, wymianom doświadczeń nie było końca, zainteresowanie działalnością Fundacji przerosło nasze oczekiwania. Szczególnym powodzeniem cieszyła się nowa akcja  Fundacji LHS pod nazwą "Przybij piątkę", która polega na dokonaniu stałego zlecenia przelewu na kwotę 5 zł miesięcznie na cele statutowe Fundacji. O akcji "Przybij piątkę" poinformujemy szczegółowo w osobnym artykule.

Zwieńczeniem całej imprezy i ogromną niespodzianką była dla wszystkich końcowa część występu gwiazd niedzielnego wieczoru, zespołu "Cugowscy". Fundacja dostała pełne poparcie od artystów, którzy złożyli swoje autografy na fundacyjnej koszulce. Cenne trofeum już wkrótce będzie wystawione do licytacji. Pięknie dziękujemy całemu zespołowi "Cugowscy" za wspaniały gest.

Z serca dziękujemy wszystkim zaangażowanym w wydarzenie osobom i instytucjom, a w szczególności:

• Organizatorom  za możliwość wzięcia udziału w Jarmarku i pomoc w organizacji stoiska
  • Firmom Visual Partner i Janikowski za pomoc w przygotowaniu gadżetów i materiałów reklamowych
  • Alinie za dar zjednywania darczyńców dzięki wrodzonej empatii i szczególnym talentom aktorskim
  • Monice Kozłowskiej za pyszny sernik
  • Joannie za ręcznie uszyte lalki
  • Beacie Pawłowskiej za przepiękne rękodzieło
  • Łukaszowi Gniedziejko i Mirkowi Marmaj za udostępnienie zaplecza magazynowego, życzliwość i wsparcie
  • Joannie i Arkadiuszowi Gołąbowicz za ciasta i przetwory
  • Państwu Bednarek za wypożyczenie glilla
  • Marzenie Kwidzińskiej za butlę z gazem do obsługi grilla
  • Marioli Chełminiackiej-Mazur za przetwory, maskotki i wsparcie finansowe
  • Marzenie Krupie za ciasta
  • Mamie Kasi Szwiec za ciasta
  • Asi Tuniewicz za rękodzieło
  • Hannie Chrzanowskiej za ufundowanie soczków dla najmłodszych
  • Bratu Łukaszowi za pomoc przy rozkładaniu stoiska
  • Markowi Dankowskiemu i rodzinie Olechów za pomoc w kwestowaniu
  • Joli, Wioli, Waldkowi, Monice, Asi Oli, Asi, Monice, Wiesi, Adamowi, Grzegorzowi, Martusi, Marzenie i innym wolontariuszom za niezwykłe zdolności organizacyjno- wykonawcze
  • wszystkim Darczyńcom za ofiarność

Będziemy wykorzystywać każdą nadarzającą się okazję, aby pojawiać się na tego typu imprezach i propagować ideę budowy hospicjum stacjonarnego. Następne duże wydarzenie, w którym mamy zamiar uczestniczyć to Pożegnanie lata, które odbędzie się 26 sierpnia br. na Placu Pokoju w Lęborku. Już dziś wszystkich bardzo serdecznie zapraszamy.

Lęborskie Dni Jakubowe 2017