Finał akcji: I Ty możesz zostać Mikołajem

Utworzono: 06-12-2017

5.156,68 PLN - to na chwilę obecną wynik Finału akcji "I Ty możesz zostać Mikołajem" organizowanej przez Młodzieżową Radę Miasta w Lęborku, z której dochód ze zbiórki w szkołach i licytacji przeprowadzonej w dniu 6 grudnia br. na Placu Pokoju został przekazany naszej fundacji.

Od 1 do 5 grudnia w lęborskich szkołach miała miejsce zbiórka pieniędzy na rzecz Lęborskiego Hospicjum Stacjonarnego. 6 grudnia na placu Pokoju o godzinie 15.00 rozpoczął się wielki finał akcji z występami lokalnych zespołów – Silent Scream i The River z MDK w Lęborku. Wystąpiły także dzieci ze szkoły wokalu przy LCK „Fregata” pod kierownictwem Anny Krawczykowskiej.
Podczas imprezy odbywała się też licytacja choinek i innych podarowanych przedmiotów.

Na placu Pokoju oraz ulicy Staromiejskiej kwestowali wolontariusze, którzy w podziękowaniu za datki ofiarowywali słodki poczęstunek w postaci własnoręcznie zdobionych  pierników.
W tym miejscu składamy gorące podziękowania naszym dzielnym Wolontariuszom, którzy po raz kolejny musieli zmagać się ze strugami deszczu podczas kwestowania. Choć niesprzyjająca pogoda zdziesiątkowała publiczność, nie brakowało osób, które nas wsparły. Ogromnie dziękujemy wszystkim za zaangażowanie i wielkie serca. Ta WIELKA CEGIEŁKA ma ogromne znaczenie.

Dziękujemy też z całego serca Młodzieżowej Radzie Miasta, która sama wyszła z inicjatywą, aby zorganizować zbiórkę na rzecz budowy hospicjum. Jesteśmy zbudowani taką postawą młodych ludzi, którym nieobca jest idea pomagania.

Do obejrzenia relacji z posiedzenia Młodzieżowej Rady Miasta, której tematem głównym była akcja "I Ty możesz zostać Mikołajem", zapraszamy tutaj.

Finał akcji: I Ty możesz zostać Mikołajem