Dni Jakubowe 2019

Utworzono: 23-07-2019

13.405 PLN - to efekt zbiórki i ofiarności Darczyńców podczas tegorocznych Lęborskich Dni Jakubowych,

w tym: 1.157 PLN uzbierane i przekazane fundacji przez oo. franciszkanów z Sanktuarium św. Jakuba Ap. w Lęborku

w tym: 5.160,64 PLN kwestowane tylko przez naszego wspaniałego fundacyjnego przyjaciela Dawid Szwiec

Już po raz trzeci fundacja była obecna podczas Dni Jakubowych na Placu Pokoju, niedaleko cukierni Konkol, ze swoim stoiskiem gastronomicznym.
Posilając się kiełbaską z grilla, pajdą chleba ze smalcem, pierogami, ciastem, popcornem, watą cukrową, wypijając kawę lub nabywając cegiełki w postaci miodów, mydełek glicerynowych, gadżetów fundacyjnych można było wesprzeć inicjatywę budowy hospicjum stacjonarnego w powiecie.

DZIĘKUJEMY przepięknie ZA OBECNOŚĆ wszystkich naszych CUDOWNYCH GOŚCI.

Serdeczne podziękowania ślemy do osób, dzięki którym nasze stoisko miało szansę wyglądać tak przepięknie i mogło serwować przepyszne specjały. I tak:

Z CAŁYCH NASZYCH SERC dziękujemy:

• organizatorowi - Centrum Sportu i Rekreacji z panem dyrektorem Jackiem Witykiem - za udostępnienie miejsca i wypożyczenie namiotów
  • po raz kolejny Farm Frites International i Pani Joanna Klasa za sponsoring naszego namiotu fundacyjnego. To był nasz debiut
  • Panu Łukaszowi Gniedziejko za udostępnienie całej infrastruktury w budynku za stoiskiem
  • Szkole Podstawowej nr 3 z Panią dyrektor na czele za udostępnienie ławek i krzeseł do kawiarenki
  • Panu Grzegorz Lewna za wykonanie oświetlenia i pomoc w rozkładaniu i składaniu stoiska
  • Państwu Danuta Waśko, Piotr Kasina, Joanna Prena, Beata Pietrasik, osobie anonimowej za sponsnoring obrusów
  • księdzu Wojtkowi z parafii Bożego Miłosierdzia w Lęborku za wypożyczenie maszyny do waty cukrowej
  • Państwu Teresie i Wojciechowi Gibułom i firmie Avalon Machines za wyczyszczenie naszej maszyny do popcornu
  • Pani Alina Korda za sponsnoring kwiatów
  • firmie Metal-Rom za transport
  • firmie Desinger Outlet tanigres.pl za transport
  • Panu Dariusz Konkol za zasponsorowanie kiełbasy do grilla i chleba
  • firmie wędliniarskiej LIS za zasponsorowanie kiełbasy do grilla
  • Państwu Markowi i Elżbiecie Wentom B&M Wenta - Cukiernia, Piekarnia za sponsoring pieczywa
  • Panu Mirosław Marmaj MiroArt za wykonanie grafiki i sponsoring wydruków
  • Państwu Dorocie, Teresie, Eugeniuszowi, Łukaszowi z żoną, Annie Grudniowskiej, Monika Gałasiewicz, Monika Naczk, Ewa Wysokińska, Aleksandra Płochocka, Edyta Góral, Janina Kobiela, Marzena Klassa, Roman Klassa, Joanna Raczyńska, Grazyna Zielke, Agata Kozyr, Marzenie Krupie za przepyszne ciasta. Dodatkowo Państwu Marzena Klassa i Roman Klassa za przeurocze babeczki z chorągiewkami z logo fundacji
  • Kołu Gospodyń Wiejskich w Mostach za 450 przepysznych pierogów ruskich i z kapustą
  • hurtowni AUT za naczynia jednorazowe
  • Państwu Grzegorzowi i Jadwidze Szczypiorom za przepyszny smalec
  • Wiesława Wojciechowicz za ogórki małosolne (13 wiader!!!)
  • Pani Agata Grunwald i 11-letniej Zuzannie za samorobne mydełka glicerynowe
  • Pasieka Kosiński za słoiczki z miodem

DZIĘKUJEMY naszym fundacyjnym dziewczynom Wioletta Grela i Jolanta Lewna za wspaniałą organizację i wystrój kawiarenki
DZIĘKUJEMY Monika Naczk i Monika Gałasiewicz za poświęcony czas i pomoc przy obsłudze stoiska