1 listopada - kwesta na budowę hospicjum

Utworzono: 01-11-2017

Rozpoczął się listopad - miesiąc szczególnej pamięci o naszych bliskich, którzy przeszli na "drugi brzeg". Dziś wielu lęborczan i przyjezdnych odwiedzało groby zdobiąc je kwiatami, zapalając światło pamięci i nadziei, a jednocześnie, z myślą o tych, którzy będę potrzebować pomocy, wrzucali do puszek datki przeznaczone na budowę hospicjum stacjonarnego w Lęborku.
Grupa niemal czterdziestu wolontariuszy, nie bacząc na zimno, deszcz i nieprzyjemny wiatr, dzielnie przemierzała teren cmentarza w poszukiwaniu ludzi dobrej woli, którzy są wrażliwi i otwarci na pomoc innym. I nie zawiedli się. Wracali do naszego punktu zbiorczego z pełnymi puszkami i choć zziębnięci i mokrzy, to jednak bardzo zadowoleni. Znów aktualne stało się hasło: pomagając innym, najlepiej pomagasz sobie :)

Składamy gorące podziękowania następującym osobom i instytucjom, które brały udział w organizacji tego przedsięwzięcia:

• Nadleśnictwu Lębork za przychylenie się do prośby Fundacji Lęborskie Hospicjum Stacjonarne i udostępnienie miejsca na ustawienie namiotu jako punktu zbiorczego dla wolontariuszy.
  • Cukierni-Piekarni B&M Wenta z Lęborka za ufundowanie pysznych drożdżówek dla naszych wolontariuszy.
  • Andrzejowi Seweryńskiemu za poświęcony czas, transport i wypożyczenie namiotu.
  • Oli Raczyńskiej - naszej koordynatorce wolontariatu za serce, cierpliwość i skuteczność w działaniu.
  •  Wspaniałym wolontariuszom: Sebastian M., Oskar Z., Dominika G., Maja J., Michał C., Wiktoria W., Kornelia S., Julita W., Dorota P., Monika K., Mateusz R., Wiktoria N., Agata S., Daria S., Natalia W., Agata W., Aleksandra P., Jagoda D., Kinga K., Nikola K., Małgorzata K., Klaudiusz D., Agnieszka P., Kuba B., Janek N., Lena H., Wiktoria O., Laura M., Ewa T., Oktawia T., Roksana N., Grzegorz S., Agata B., Agnieszka K., Paweł N., Paweł P., Wanda D., Paulina B., Dagmara D.
    Kochani, jesteście fantastyczni!

Zbiórka zamknęła się w kwocie 10.044,58 zł. To kolejny ogromny sukces. Z serca dziękujemy :)

1 listopada - kwesta na budowę hospicjum